Zwarte Coffee zit lekker, staat nog beter

88e424727be1fd101ececbcaee446b2dAmbachtelijk, duurzaam, uniek…het dreigen holle woorden te worden doordat Jan en alleman ze misbruiken om hun producten aan de man te brengen. Dat is jammer, want daardoor wordt het steeds moeilijk om het kaf van het koren te scheiden en zie je zomaar de echte juweeltjes over het hoofd. Een van die juweeltjes stel ik hier graag aan je voor: Zwarte Coffee uit Eindhoven.

Nu kun je de indruk krijgen dat dit een koffiebrander of koffiebar betreft, maar dan heb je het mis. Bij Zwarte Coffee kun je namelijk geen koffie kopen, maar T-shirts en sweaters. Het gaat daarbij vooral om de unieke, gelimiteerde opdrukken die door eigenaar Fabian Coelman zelf worden ontworpen en altijd iets met koffie te maken hebben.

De collecties van Zwarte Coffee worden met zorg gemaakt en aandacht voor kwaliteit en details staat centraal. Alle t-shirts en sweaters worden verantwoord geproduceerd en vervaardigd met organisch katoen. De modellen hebben een conti snit en een super draagcomfort het zachte, hoogwaardige katoen. Alle prints ontwerpt eigenaar Fabian zelf en worden in ons pand in Eindhoven op de shirts gedrukt. Om elk shirt een eigen unieke persoonlijkheid te geven worden er maar max 100 stuks geprint van een ontwerp en krijgt elke tee een eigen uniek nummer.

Schermafbeelding 2015-11-29 om 12.48.28

Op de site van Zwarte Coffee kun je verder alles lezen over het ontwerp en zeefdrukproces, het team achter het bedrijf, foto’s kijken, het blog lezen en uiteraard de producten bestellen. De shirts en sweaters zijn, weet ik inmiddels uit eigen ervaring, helemaal top. Ze zitten lekker en staan nog beter. De opdruk is van uitstekende kwaliteit en de beloofde ‘zachte, hoogwaardige katoen’ wordt helemaal waar gemaakt.

2015-10-09 10.24.55

Persoonlijke noot
Ik heb ooit een keer bij een verkooptraining geleerd dat je de verwachting van de klant moet overtreffen om succesvol te zijn en te blijven. Dat gaat verder dan alleen een goed product. Zwarte Coffee voegt bijvoorbeeld een persoonlijke noot toe door bij elke levering een handgeschreven bedankje toe te voegen. Daar wordt ik persoon heel erg bij van. Daarnaast ontdekte ik deze week de fantastische bedrukte papieren zak waarin de sweaters geleverd worden. Een kunststukje op zich!

www.vanallesoverkoffie.com/2015