THE FIRST WORDS

In 2011 kwam ik met HET idee; “Ik ga een eigen label starten!” Dit kwam voornamelijk voort uit de constante drang om mezelf te uiten doormiddel van illustratie en tekeningen. 2011 was ook het jaar dat ik studeerde aan de Hogeschool in Enschede (opleiding Kunst en Techniek) naast mijn studie had ik een bijbaantje als verkoopmedewerker bij een groot modeconcern. Aangezien ik heel wat uurtjes per week in de winkel stond, leerde je al snel de hele collectie uit je hoofd, en omdat dit bekende concern redelijk populair was herkende je op straat continu dezelfde kleding die ik had verkocht..! De T-shirts vielen mij vooral op, creatiefloos, saai en niet inspirerend vond ik ze.. Dit moet anders kunnen. In de avonduren zette ik de eerste (kern)woorden op papier; “Puur, robuust, kwaliteit, no nonsens, en eerlijkheid” De woorden die nu basis zijn van het merk Zwarte Coffee.

THE START

De opleiding (Kunst en Techniek) gaf mij de kans de uitgelezen kans om voor mijn stage en afstudeerstage het plan te verwezenlijken. Dit plan was vanaf het begin duidelijk: “Kies een thema die als rode draad functioneert in de communicatie, prints en branding” Het thema “Coffee” vond ik perfect voldoen aan alle vooraf bepaalde kernwaarden. Echter vond ik mij een meer een “average” koffie-drinker die zijn koffie altijd zwart dronk. Verre van een koffie-expert.. Maar na een goede casestudie kwam ik er snel achter; “Wat is koffie een fantastisch product!” 1,5 jaar van leren, uitschrijven van ideeën & het onderzoeken besloot ik Zwarte Coffee te lanceren!

STAY ENERGIZED

Ik ben trots dat we naar 4 jaar en meer dan 10.000 verkochte shirts, toe zijn aan de 10e collectie! Ik hoop nog vele door te zetten en iedereen de energie geven die ik dagelijks krijg van het creëren van nieuwe ideeën en het samenwerken met geweldige mensen! Push bounderies en daag jezelf uit!

Stay Energized!

Cheers! Op de toekomst van ZC!

Fabian